Pagan Federation International Pagan Federation International Forum Index Wiccan Rede Magazine

Burgerwacht ‘Soldiers of Odin’ actief in Nederland:

New topic   Reply to topic Pagan Federation International Forum Index => Dutch/Frisian language forum
 
Previous :: Next  
Author Message
Morgana Post number 22879 Posted: 22nd July 2016     Subject: Burgerwacht ‘Soldiers of Odin’ actief in Nederland:
View user's profile
Burgerwacht ‘Soldiers of Odin’ actief in Nederland: behulpzaam of walgelijk?
20 juli 2016


De Finse burgerwacht ‘Soldiers of Odin’ is overgewaaid naar Nederland. De groep zegt te willen helpen bij het opsporen van criminele migranten, maar critici vrezen dat ze het heft in eigen handen nemen.

lees meer...
http://www.elsevier.nl/ ... lijk-330021/
Morgana Post number 22880 Posted: 22nd July 2016     Subject: Straatterreur Soldiers of Odin tegengaan
View user's profile
Straatterreur Soldiers of Odin tegengaan
door Ahmed Marcouch op 20 juli 2016

Ik sla alarm over de schokkende achteloosheid waarmee wij tot ons nemen dat de militante Soldiers of Odin, geüniformeerd in zwarte legerkledij, gedreven door extreem-rechtse opvattingen, de jacht openen op vluchtelingen en migranten, zoals laatst gebeurde in het Groningse Pekela. Ze rekruteren voor hun eigen chapters, die in een aantal Nederlandse steden actief zijn. Op hun Facebook-pagina claimen ze een asielzoeker in elkaar te hebben geslagen, die zij verdachten van aanranding. De club stelt de ‘ogen en oren’ van de politie op straat te zijn. Dit is helemaal fout en levensgevaarlijk. Daarom heb ik direct vragen gesteld aan de minister om dit soort straatterreur met alle middelen tegen te gaan.

We kennen hier in Nederland de gevaren al van ideologische gemotiveerde groeperingen, die in georganiseerd verband door onze straten paraderen. Zoals vorige zomer, met de salafistische jihadsympathisanten in de Schilderwijk. Net als de Soldiers of Odin uitgerust met militaristische symbolen in zwart en wit; de rechtsextremisten met zwarte uniformen en de moslimextremisten met zwart vlaggen. Beiden vallen gericht specifieke groepen mensen aan.

Wat zich hier afspeelt, gaat veel verder dan een discussie over eigenrichting door een overactieve burger. Dit gaat over een extreemrechtse racistische groepering die een ideologisch gemotiveerde klopjacht begint op medeburgers. Het is je reinste straatterreur. Dit moeten we met alle mogelijke middelen tegengaan.

Met steun van de Tweede Kamer, heb ik de minister eerder verzocht het Openbaar Ministerie aan het werk te zetten om te onderzoeken of Salafistische organisaties die de openbare orde ondermijnen, ontbonden kunnen worden. Na die motie heb ik nu Kamervragen gesteld over de Soldiers of Odin. Want hier geldt hetzelfde als voor de jihadsympathisanten: we kunnen ons democratisch debat pas met elkaar voeren als de overheid daarvoor de kaders aangeeft en de grenzen bewaakt.

Zeker, burgers mogen andere burgers aanhouden die zij die op heterdaad betrappen bij het plegen van een strafbaar feit. Graag zelfs. Alleen op heterdaad, niet op basis van geruchten. En direct overdragen aan de politie, geen eigenrichting.

Het is de politie aan wie wij met z'n allen de opdracht hebben gegeven om namens ons de baas te zijn op straat. Zij bewaken onze rechtsorde en openbare veiligheid. Ideologische milities – of het nu gaat om extreemrechtse clubs of salafisten - hebben geen plaats in Nederland en verdienen dezelfde harde aanpak. Alleen door onze rechtstaat te beschermen tegen dit soort clubs, borgen wij het democratisch debat dat ons zo lief is.

http://www.pvda.nl/beri ... in+tegengaan
Evert Post number 22947 Posted: 27th August 2016     Subject:
View user's profile
Goed om te openen met een linkje naar een artikel in de Elsevier. Dat blad staat erom bekend bij dit soort initiatieven niet reflexmatig negatief te reageren (tamelijk rechts blad). De reactie vanuit de PvdA was te verwachten en is ideologisch van aard.

Binnen de Nederlandse rechtstaat zal zo'n burgerwacht op het gedrag beoordeeld moeten worden. Achterliggende ideologsiche motieven doen er minder toe. (Dat geldt ook voor onze omgang met krakers, SGP-ers, milieuactivisten, etc.) De opkomst van dergelijke bewegingen kan via het principe van balans of reactie en balancerende tegenreactie wel geplaatst worden na alle multiculturalisatie en immigratie.

Het blijft wel enigszins vermakelijk dat zo'n pro-Nederlandse, nationalistische groep het nodig heeft om een Engelstalige naam aan te meten en bovendien een naam van de oppergod te gebruiken die niet uit onze streken komt (Odin i.p.v. de inheemse Wodan / Woedan). Mja, het is natuurlijk niet echt een intellectuele discussiegroep, om 't maar zacht uit te drukken. Het lijkt erop dat de tijd van discussie steeds verder achter ons komt en de confronatie fysieker wordt. Geen idee hoe dit af gaat lopen.
Show:   
New topic    Reply to topic Pagan Federation International Forum Index => Dutch/Frisian language forum
Show YouTube films

All times are GMT + 1 hour
Overviews
  New posts :: Recent posts :: 24 hour digest :: Search

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Admin

phpBB 2.0.23 © 2001-2008 phpBB group