Pagan Federation International Pagan Federation International Forum Index Wiccan Rede Magazine

Vier kerst met je adoptieboom

New topic   Reply to topic Pagan Federation International Forum Index => Dutch/Frisian language forum
 
Previous :: Next  
Author Message
Morgana Post number 25989 Posted: 26th November 2019     Subject: Vier kerst met je adoptieboom
View user's profile
Vier kerst met je adoptieboom
Een adoptieboom groeit jarenlang met je mee (en is ook nog eens beter voor het milieu)De donkere dagen voor Kerstmis zijn in aantocht. En dan wil je natuurlijk je huis opvrolijken met een sfeervolle kerstboom. Maar wist je dat je ook een kerstboom kan adopteren? Dat is beter voor de boom Ún het milieu! Wij spraken met de initiatiefnemers van Adopteer een Kerstboom, Erwin Kooijman en Kyra Gunneweg.

Van kerst naar de versnipperaar
Een reguliere kerstboom in huis is natuurlijk reuze sfeervol en gezellig, maar niet erg duurzaam. Ga maar na: ze groeien eerst 4 jaar en krijgen zorg en liefde van de hoveniers. Als kerst aanbreekt, hak je hem om en haal je hem in huis. En na kerst gaat de boom linea recta naar de versnipperaar. Zonde! Erwin en Kyra, eigenaren van de biologische kwekerij Randijk Bamboe & Hoveniers, vonden in 2005 dat dit beter kon en moest. Het was het begin van Adopteer een Kerstboom.

Kyra, samen met Erwin nog steeds actief bij AEK, vertelt hierover: 'Er werden al her en der bomen verhuurd, maar nog niet met het idee om de boom ook met de klant mee te laten groeien. Dat idee hebben we een beetje gepikt van Biologica, die in die tijd was begonnen met Adopteer een Kip, een Koe, et cetera. Wij vonden een variant met kerstbomen onmisbaar.'

Adopteren: in alle opzichten beter
Het bleek een schot in de roos. Erwin: 'We hebben vanaf het begin al veel aanloop en ook vanuit het hele land. Vandaar dat we ons hard hebben gemaakt om meerdere uitgiftepunten te krijgen. We hebben inmiddels achttien uitgiftepunten en zo'n drieduizend adoptiekerstbomen in omloop.' Gek is dat niet. In alle opzichten zijn de geadopteerde kerstbomen een betere optie dan reguliere kerstbomen.

(lees verder...
https://www.voordewerel ... -adoptieboom
Show:   
New topic    Reply to topic Pagan Federation International Forum Index => Dutch/Frisian language forum
Show YouTube films

All times are GMT + 1 hour
Overviews
  New posts :: Recent posts :: 24 hour digest :: Search

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Admin

phpBB 2.0.23 © 2001-2008 phpBB group