Pagan Federation International Pagan Federation International Forum Index Wiccan Rede Magazine

PFI-NL Herfstbijeenkomst 26-27 sep 2020

New topic   Reply to topic Pagan Federation International Forum Index => Dutch/Frisian language forum
 
Previous :: Next  
Author Message
Jochem Post number 26513 Posted: 8th September 2020     Subject: PFI-NL Herfstbijeenkomst 26-27 sep 2020
View user's profile
Eind juni plaatsen we een vooraankondiging van de PFI-NL Herfstbijeenkomst. Inmiddels is het programma grotendeels bekend, zoals je hieronder kunt zien. De komende dagen/week kun je nadere info met beschrijvingen verwachten!Dag 1: zaterdag 26 september
14.00 – 14.15 uur: Welkomstwoord + huishoudelijke mededelingen, door Morgana
14.15 – 14.30 uur: Openingsceremonie, door het PFI-NL team
14.30 – 14.35 uur: Pauze
14.35 – 15.20 uur: Community Circle “Wat doen wij als gemeenschap? ”, door Morgana
14.35 – 15.20 uur: Lezing "Extase en vruchtbaarheid in de hekserij van de middeleeuwen en de vroeg moderne tijd", door Abe de Verteller
15.20 – 15.30 uur: Pauze
15.30 – 16.20 uur: Workshop “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”, door PFI-NL Bes Netwerk
15.30 – 16.20 uur: Video “Geschiedenis van de PFI. Interview met Morgana” + gelegenheid tot vragen stellen, door Morgana
16.20 – 16.35 uur: Sluitingsceremonie, door PFI-NL Bes Netwerk
16.35 – 19:30 uur: Napraten/ Online Moot

Dag 2: zondag 27 september
14.00 – 14.15 uur: Welkomstwoord + huishoudelijke mededelingen, door Soleil
14.15 – 14.35 uur: Vlam voor Vrede ritueel, door Frigga Asraaf
14.35 – 15.20 uur: Video "Cormac mac Art en zijn reis naar het Toverrijk" + introductie, door Donderelf
14.35 – 15.20 uur: Workshop "Runensymboliek", door Vincent Ongkowidjojo
15.20 – 15.30 uur: Pauze
15.30 – 16.20 uur: Panelgesprek “Waarde van wortels”, o.l.v. Soleil
15.30 – 16.20 uur: Workshop "Runensymboliek" (vervolg), door Vincent Ongkowidjojo
16.20 – 16.35 uur: Sluitingsceremonie, door het PFI-NL team
16.35 – 18:00 uur: Napraten/ Online Moot

Een korte beschrijving van de programma-onderdelen volgen z.s.m. in de berichten hieronder.

Pauzes
Omdat online bij elkaar komen een andere impact heeft dan fysiek bij elkaar komen, zijn de programma-onderdelen (iets) korter dan je van ons gewend bent.
Ook zijn er regelmatig pauzes in het programma ingelast, zodat je tussendoor even de benen kunt strekken.

Aanmelden
We willen graag weten hoeveel mensen we (ongeveer) kunnen verwachten. Wil je deelnemen? Meld je dan aan bij Morgana: morgana::at::paganfederation.org. Alle deelnemers ontvangen vooraf het programmaboekje met alle info over de Herfstbijeenkomst.
UPDATE: leden van PFI Nederland en België krijgen het programmaboekje automatisch toegemaild. Alle anderen krijgen het programmaboekje gemaild na hun aanmelding.

Meer weten?
De komende dagen/week volgt nadere info over de PFI-NL Herfstbijeenkomst! Als je in de tussentijd vragen hebt, neem dan contact op met het PFI-NL team: info_pfi_nederland::at::paganfederation.org. Voor vragen over toegankelijkheid kun je terecht bij Soleil: soleil::at::paganfederation.org.

Last edited by Jochem on 22nd September 2020; edited 9 times in total
Jochem Post number 26526 Posted: 9th September 2020     Subject: Aankondigingsfilmpje
View user's profile
Bekijk hier de (korte) aankondigingsvideo over de Herfstbijeenkomst: https://www.youtube.com/watch?v=3uwKqVWW4ck.
Jochem Post number 26527 Posted: 10th September 2020     Subject: Algemene informatie
View user's profile
Algemene informatie

Auditieve toegankelijkheid
Om onnodige achtergrondgeluiden te voorkomen wordt alle deelnemers verzocht de microfoon uit te zetten, zodra ze niet aan het woord zijn. Zie de spelregels voor meer info.
Pauzes
Omdat online bij elkaar komen een andere impact heeft dan fysiek bij elkaar komen, zijn de programma-onderdelen (iets) korter dan je van ons gewend bent.
Ook zijn er regelmatig korte en langere pauzes in het programma ingelast, zodat je tussendoor even de benen kunt strekken.
Visuele toegankelijkheid
De video’s zijn niet noodzakelijk voor het volgen van de presentaties en workshops. Eventuele gebruikte presentaties worden na afloop beschikbaar gemaakt.
Indien gewenst kun je deze ook vooraf opvragen bij Soleil.
Zoom
Is Zoom helemaal nieuw voor je? Installeer het (ruim) van te voren en oefen ermee. Als je er niet uitkomt of als je een keer wilt oefenen, neem dan contact op met Soleil.
Meer weten?
Als de informatie die je zoekt hier niet bij staat, neem dan contact op met Soleil: soleil::at::paganfederation.org

Enkele spelregels
Online bijeenkomsten zijn anders dan fysieke bijeenkomsten. Om de Herfstbijeenkomst soepel te laten verlopen, hebben we enkele spelregels – een zogenaamde netiquette – vastgesteld.

Vooraf
  • Zoom biedt de mogelijkheid om met of zonder webcamera deel te nemen. Het is aan jezelf om te beslissen of je met of zonder beeld deelneemt.
  • Als je deelneemt met beeld, zorg dan voor een rustige achtergrond, zodat het geen zoekplaatje wordt.
  • Als je huisgenoten hebt, ga dan bij voorkeur in een aparte ruimte zitten. Is dat niet mogelijk? Gebruik dan een headset.
  • Als je inlogt met een mobiele telefoon, zet je telefoon ergens op. Dat voorkomt een lamme arm (voor jezelf) en wiebelig beeld (voor anderen).
  • Bijna alle programma-onderdelen worden opgenomen en na afloop op YouTube gepubliceerd. Wil je niet in beeld? Zet dan je camara uit.
Tijdens
  • Zet je microfoon uit tijdens lezingen en panelgesprekken. Dat voorkomt storende achtergrondgeluiden, echo’s, etc.
  • Natuurlijk kun je een sessie starten en ook afsluiten met je microfoon en camera aan, zodat je weet met wie je in de workshop zit. De gespreksleider zal op een gegeven moment vragen om je microfoon uit te zetten (en aan het einde weer aan te zetten).
  • Wil je iets zeggen of vragen tijdens een lezing of panelgesprek? Laat het weten in de chat. De gespreksleider zorgt ervoor dat je aan het woord komt.
  • Gaat er technisch iets mis? Laat dit ook weten in de chat. We zullen ons best doen het ter plekke op te lossen.
Jochem Post number 26530 Posted: 11th September 2020     Subject: Workshop “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…”
View user's profile
Workshop “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…”
Wat zie je als je naar mensen kijkt? En wat zie je niet? Als je oppervlakkig kijkt, dan krijg je soms een heel andere indruk dan wat er werkelijk speelt. In deze workshop gaan we anders kijken naar gewone dingen. Maak je klaar voor een interessante workshop!

Het PFI-NL Bes Netwerk zet zich in voor vanzelfsprekende toegankelijkheid.

Soleil zet zich internationaal al ruim 20 jaar in voor het verbeteren van toegankelijkheid, waarbij ze vooral aandacht heeft voor sociale en spirituele toegankelijkheid. Soleil koos bewust voor het paganisme en is nu in de leer in de (Anderson) Feri traditie. Ze is geboren met een (zichtbare) handicap. In haar betaalde leven werkt ze als vrijwilligerscoördinator bij een grote organisatie. Soleil is PFI Community Service Officer (CSO) en is betrokken bij het PFI-NL Bes Netwerk.

Jochem is een queer & disability activist, die zijn ervaringen in de LHBTI- en de gehandicaptenwereld met elkaar combineert. Mee kunnen doen is een mensenrecht, en toegankelijkheid dus ook. Jochem is een pagan die geen specifiek pad volgt. Sinds enkele jaren heeft hij zelf een (niet-zichtbare) beperking, waardoor hij zijn coachingspraktijk heeft moeten sluiten. Jochem is betrokken bij het PFI-NL Bes Netwerk.

Robert is al een jaar of 30 bezig met spiritualiteit in diverse vormen. Na een aantal jaren bezig geweest te zijn met Sjamanisme, kwam ik in aanraking met ceremonieel magisch werk en de kaballah. Dat leidde er uiteindelijk toe dat ik lid werd van de Ordo Templi Orientis waarin ik tot op de dag van vandaag actief in ben, op dit moment als master van Mysterium Coniiunctionis Oasis.
Vandaaruit kwam ik in contact met de A. A., de Orde van de Zilveren Ster waar ik op dit moment studeer. Daarnaast ben ik zeer geïnteresseerd in Boeddhistische meditatie (Kum Nye) en de Feri traditie van Victor Anderson.
Onlangs heb ik de eerste stappen gezet bij de Orde van Bards, Ovates en Druiden (OBOD). Naast persoonlijke interesse speelt daarbij ook mijn betrokkenheid bij het PFI-NL Bes Netwerk een grote rol omdat Druidry / Sjamanisme voor de oprichters de grootste gemene deler is naast het lidmaatschap van de PFI.

Last edited by Jochem on 19th September 2020; edited 2 times in total
Jochem Post number 26544 Posted: 18th September 2020     Subject: Workshop "Runensymboliek"
View user's profile
Workshop "Runensymboliek"
Volgens een welbepaalde methodiek analyseren we één rune uit de Futhark als symbool. De studie van symbolen opent het intuïtieve vermogen van de mens en de studie van de runen heeft deze ontwikkeling dan ook als doel.

We kiezen slechts één rune, omdat de methodiek nogal wat tijd in beslag neemt. Het symbool wordt opbouwend vanuit verschillende hoeken bekeken. Het biedt zo de mogelijkheid om in de diepte te gaan.

Voor deze workshop is meer tijd nodig dan de andere workshops. Daarom is er na de pauze een tweede deel. Dit deel kun je alleen volgen als je het eerste deel ook gevolgd hebt.

Vincent Ongkowidjojo (1979), auteur van Runen in de Noordse traditie, Secrets of Asgard, en Doors of Valhalla, is woonachtig en werkzaam in Leuven. Naast zijn profaan werk als boekhandelaar geeft hij les in taiji en verdiept hij zich in mythen en symbolen. Zijn specialiteit van de laatste twintig jaar is de symboliek van de runen en de mythen van het Hoge Noorden. Meer info vind je op zijn website: www.alhaz.be.

Last edited by Jochem on 21st September 2020; edited 2 times in total
Jochem Post number 26545 Posted: 19th September 2020     Subject: Panelgesprek “Waarde van wortels”
View user's profile
Panelgesprek “Waarde van wortels”
Dit panelgesprek gaat in op de oorsprong van de verschillende heidense en paganistische tradities. Welke "draden" kunnen van die oorsprong(en) naar het heden trekken? Veel tradities zijn helemaal niet zo oud als we denken, of ze zijn opnieuw ontstaan uit oude kennis en traditie. Andere tradities hebben juist een heel directe lange en diepe historie. En hoe belangrijk vinden we onze wortels eigenlijk?

Het panel bestaat uit mensen uit diverse tradities: Frigga Asraaf (Asatru), Henk Vis (OBOD), Jana (Wicca) en Robert (OTO). O.l.v. Soleil gaan zij aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek, over de wortels van hun tradities, over het (al of niet) belang van die wortels, en nog veel meer...

Henk Vis – Nederlandse Druïde wonend in Avebury, Engeland. In Nederland gewerkt met Torc. In Engeland getraind door Terry Dobney, de Arch Druid van Avebury. Als gevolg van ziekte van Terry verzorgt hij op dit moment de festivals en ceremoniën in Avebury. Tevens leidt hij zijn eigen Druïde Orde.

Jana is sinds 1984 actief in Gardnerian wicca, als medewerker - nu redacteur - van het tijdschrift Wiccan Rede (Online) en als mentor bij de schriftelijke begeleiding van Silver Circle. Wat ze waardeert in wicca en paganisme zijn de diversiteit en creativiteit, en de nadruk op zowel vrijheid als eigen verantwoordelijkheid. In haar persoonlijke beleving zijn ook natuur en milieu erg belangrijk.

Robert en Soleil hebben zich hierboven al voorgesteld.
Frigga stelt zich hieronder voor.

Last edited by Jochem on 24th September 2020; edited 4 times in total
Jochem Post number 26546 Posted: 19th September 2020     Subject: Vlam voor Vrede ritueel
View user's profile
Vlam voor Vrede ritueel
Vrede vraagt om blijvende inzet. Zijn we bereid het offer van herhaling te brengen? Zijn we ons nog bewust van de kracht van herhaling in een flitsende wereld vol loze verlokkingen en schone schijn. Zijn we in staat de nadelige invloed van de levensstijl in een land als het onze te erkennen en daar veranderingen in te willen aanbrengen?

Vlam voor Vrede rituelen worden uitgevoerd voor rust en evenwicht, verbinding met de aarde en alle levende wezens. Samen vertellen we keer op keer het verhaal over een wereld waarin wij willen leven. Een gezonde aarde met drinkbare rivieren, schone lucht en veel ruimte voor natuur. Een samenleving waarin we streven naar vrijheid en overvloed voor elke levend wezen, waarin de mens onderdeel is van het geheel.

Frigga Asraaf werd in 1960 geboren, op een donk van de reuzin Hillegonda, in Rotterdam. In 1993 werd ze geroepen door de goden en opgeëist door Wodan en de inheemse godin Nehalennia. Een inwijding die haar diep het germaanse veld in voerde. Frigga groeide uit tot een kundig hogepriesteres en seidhvrouw. In 2010 werd haar boek ‘Asatru, een naslagwerk’ uitgegeven en pennevruchten van haar hand zijn wereldwijd gepubliceerd. Toon-, dicht en schilderkunst komen samen in video’s die te zien zijn op haar YouTube kanaal ‘De Kunstige Kol’. Sinds 2014 brandt de Vlam voor Vrede, een heidens initiatief voor bewustwording en verbinding, dat Frigga als haar levenswerk ziet. Meer info: www.hetrad.nl.
Jochem Post number 26547 Posted: 22nd September 2020     Subject: Verhaal "Cormac mac Art en zijn reis naar het Toverrijk"
View user's profile
Verhaal "Cormac mac Art en zijn reis naar het Toverrijk"
Verteltheater Donderelf, Philip 'Aswind' en Theresia 'Whisper' van der Zee, vertellen het oeroude Iers Keltische verhaal 'Cormac mac Art en zijn reis naar het Toverrijk'. Aswind vertelt het verhaal en Whisper speelt Keltische harp.
Aswind en Whisper zijn beiden zeer verbonden met 'andere werelden', natuurwezens en andere dimensies. De verhalen die Aswind vertelt zijn daarom altijd diep doorvoeld en doorleefd. Dit is voelen, zien en horen voor de betere luisteraar en in het geval van het verhaal van vandaag ook te ruiken en te proeven. (Dit wordt duidelijk tegen het einde van het verhaal!)
In deze video laat het duo een stukje van hun vertelkunst zien. Aswind zal het verhaal in leiden en na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

Philip 'Aswind' is o.a. gespecialiseerd in de Edda verhalen. Op 1 juli is Donderelf's vierde cd uitgekomen: 'Balder's Droom', het vervolg op de dubbel-cd EDDA. Eerdere cd's waren 'De Ravenkoning' (sprookjes) en 'Ian Direach en de Blauwe Valk'. Bij de eerste drie genoemde cd's is er telkens veel tijd gestoken in kwalitatief goede opnames en daarna goed uitmixen (door Rik Ypey).
Naast het artistieke werk zijn de Donderelfen ook actief met ceremonies voor jong en oud. Theresia 'Whisper' is vooral verbonden met de Elfenwereld. Vaak krijgt ze ook boodschappen van 'godinnen van de Aarde' of van haar Kosmische familie.
Philip / Aswind heeft ruim 30 jaar ervaring met zweethutten in verbinding met de Lakota traditie. Philip heeft veel ceremonies als Steentijd sjamaan neergezet in o.a. Archeon, Sundancer (Indiana, chief Steve McCullough, Iktomica), Kiva-elder (Kiva in Holland, Mexico en India), Kule-elder. Hij is erkend als traditioneel verhalenverteller en spiritueel elder door meerdere chiefs.
Philip / Aswind heeft geboorte gegeven aan een nieuwe ceremonie diep geworteld in de symboliek van de Germaanse en Keltische erfenis: Het Zonnewiel / Zonnewiellabyrint.
Wanneer je deel wilt nemen aan ceremonies van Donderelf, dan kan je je opgeven voor hun nieuwsbrief via donderelf::at::gmail.com. Je kan ook mailen om cd's te bestellen of meer informatie te vragen.
Meer info (incl. prijzen): www.donderelf.nl. Op Facebook zijn ze ook te vinden.
Jochem Post number 26548 Posted: 24th September 2020     Subject: Lezing "Extase en vruchtbaarheid in de hekserij ..."
View user's profile
Lezing "Extase en vruchtbaarheid in de hekserij van de middeleeuwen en de vroeg moderne tijd"

Lezing over historische hekserij. Wie zijn de ware heksen die doorschemeren uit de troebele bronnen uit de tijd van de heksenvervolgingen en eerder? Abe van der Veen deed onderzoek naar de historische bronnen van hekserij en verzamelde vele getuigenissen uit de zevende tot en met zeventiende eeuw die met elkaar genoeg bewijs vormen om het voortbestaan van een godinnencultus in Europa te poneren. Ook wordt het hierdoor duidelijk dat men extatische rituelen praktiseerde door middel van vliegzalf en andere trance-methoden.

Abe van der Veen is professioneel verhalenverteller en auteur van vier non-fictie boeken. De titels zijn: De symboliek van bomen, De verhalen van Amersfoort, De wijsheid van bomen en kruiden en als laatste boek Witte wieven, weerwolven en waternekkers over Nederlandse sagen. Hij geeft hiernaast ook lezingen over diverse esoterische onderwerpen. Op zijn website www.abedeverteller.nl staan meer dan honderd artikelen over jaarfeesten, historische hekserij en heidense symbolen.
Jochem Post number 26549 Posted: 24th September 2020     Subject: Community Circle “Wat doen wij als gemeenschap?”
View user's profile
Community Circle “Wat doen wij als gemeenschap? ”
Met speciale gast Abhirup Khan, die vertelt over de ‘Mango tree planting’ grassroots project in Bankura, India een project gesteund door PFI.

Video “Geschiedenis van de PFI. Interview met Morgana”
Dit jaar bestaat Stichting Pagan Federation International 15 jaar, terwijl de Pagan Federation International al veel langer actief is. In dit interview blikt Morgana terug op de vroege jaren van de PFI en op het oprichten van de Stichting PFI. Ook vertelt ze over wat de PFI nu allemaal doet, in Nederland en in vele andere landen.

Na afloop van de (25 minuten durende) video is er gelegenheid om vragen te stellen aan en in gesprek te gaan met Morgana.

Morgana is Anglo / Dutch en woont in Nederland. Ze is een praktiserende Wicca-priesteres. Door de jaren heen heeft ze verschillende Wicca-groepen begeleid. Als internationale coördinator voor Pagan Federation International reist ze veel om lezingen en workshops te geven over Wicca en Paganisme. PFI is aanwezig in meer dan 20 landen. Morgana is actief betrokken bij Interfaith en is onlangs verkozen tot Global Trustee voor URI / United Religions Initiative, Multiregion.
Jochem Post number 26552 Posted: 25th September 2020     Subject: Het definitieve programma
View user's profile
Morgana wrote:
 Online Herfstbijeenkomst PFI-NL – 26- 27 september 2020
ALGEMENE INFORMATIE:
Zoom links voor STROOM 1 en STROOM 2:
Join Zoom Meeting
Stroom 1: https://us02web.zoom.us ... akZ4NEpjZz09
Meeting ID: 857 1937 9799
Passcode: 441116

Stroom 2: https://us02web.zoom.us ... emJZUG15dz09
meeting ID: 862 5749 6866
pass code: 457628

Programma – kort overzicht
Za. sept 26 Stroom 1 = Wie Morgana & Soleil Stroom 2 = Wie: Frigga & Jochem

13.45 – 14.00 Inloop
14.00 – 14.15 Welkomstwoord Morgana
14.15 – 14.30 Openings- ceremoniePFI-NL team

14.30 – 14.35 Wisseltijd

14.35 – 15.20 Community Circle “Wat doen wij als gemeenschap? ” Morgana and special guest: Abhirup Khan

14:35 - 15:20 Lezing: “Extase en vruchtbaarheid in de hekserij van de middeleeuwen en de vroeg moderne tijd. ” Abe de Verteller STROOM 2

15.20 – 15.30Pauze

15.30 – 16.20 Video: "Cormac mac Art en zijn reis naar het Toverrijk" Donderelf & Whisper

15:30 - 16-20 Workshop “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet” Bes Netwerk - STROOM 2

16.20 – 16.35 Dagsluiting Bes Netwerk
16.35 – 18:00 Napraten/ online moot
Afsluiten Zoom meeting host Morgana

Zo. sept 27 Dag 2 Stroom 1= Soleil & Frigga Stroom 2 =Morgana & Jochem
13.45 – 14.00InloopZoom meeting host Frigga
14.00 – 14.15Welkomstwoord Soleil
14.15 – 14.35Vlam voor vrede -ritueelFrigga Asraaf en vrienden
14.35 – 15.20Video: De geschiedenis van PFI Vraaggesprek met Morgana Aansluitend vraag en antwoord

14:35 - 15:20 Workshop: Runensymboliek - deel 1 Vincent Ongkowidjojo STROOM 2


15.20 – 15.30 Pauze

15.30 – 16.20 Paneldiscussie: ” Waarde van wortels - van heidense en paganistische stromingen” o.l.v. Soleil
Panelleden
Robert/ OTO, Frigga Asraaf/ Germaans Heidendom,
Jana/ Wicca,
Henk Vis/ Druïde

15:30 - 16:20 Workshop: Runensymboliek - deel 2 Vincent Ongkowidjojo STROOM 2

16.20 – 16.35 Sluitings-ceremonie PFI-NL team
16.35 – 18:00 Napraten/ online moot Afsluiten Zoom meeting host Morgana
Morgana Post number 26562 Posted: 28th September 2020     Subject:
View user's profile
Heel hartelijk dank aan iedereen die deelnam aan deze boeiende weekend.

Het was heel leuk ook om PFI vrienden die in het buitenland wonen te zien.

Voor mij zeker voor herhaling vatbaar 🙏🐝💕

We zijn nu hard bezig om een paar video's up te loaden.

Kijk vooral op de PFI You tube channel: https://www.youtube.com/channel/UCYWgSepTcV4345tC2I3n0bQ

Bright Blessings,

Morgana
Jochem Post number 26570 Posted: 1st October 2020     Subject: Video's PFI-NL Herfstbijeenkomst 26-27 sep 2020 online!
View user's profile
Tijdens de Online Herfstbijeenkomst van PFI-NL hebben we van de meeste programma-onderdelen video's gemaakt. Deze video's worden de komende tijd bewerkt en op ons YouTube-kanaal gezet. De eerste video staat inmiddels online!

In dit bericht lees je alles over welke video's online staan en waar je deze kunt vinden: https://forum.paganfederation.org/viewtopic.php?t=7226
Show:   
New topic    Reply to topic Pagan Federation International Forum Index => Dutch/Frisian language forum
Show YouTube films

All times are GMT + 1 hour
Overviews
  New posts :: Recent posts :: 24 hour digest :: Search

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Admin

phpBB 2.0.23 © 2001-2008 phpBB group