Pagan Federation International Pagan Federation International Forum Index Wiccan Rede Magazine

Sekten in nederland

New topic   Reply to topic Pagan Federation International Forum Index => Dutch/Frisian language forum
 
Previous :: Next  
Author Message
Morgana Post number 26654 Posted: 20th November 2020     Subject: Sekten in nederland
View user's profile
Sekten in nederland

Er is heel veel gaande op het moment over 'conspiracy theories' als we het over COVID-19 hebben.

Wat minder belicht is over 'sekten in nederland'.
In juni 2020 was er via VPRO een radio programma:
Argos: Glasscherven en duistere rituelen 27 juni 2020
Vorig jaar april startte Argos een onderzoek onder slachtoffers van georganiseerd seksueel misbruik. Meer dan tweehonderd mensen deelden hun verhaal via een online vragenlijst, die met behulp van verschillende experts is opgesteld. Deelnemers spreken openhartig over misbruik op sportclubs en internaten, over loverboys en sekten. Een deel van die verhalen leidde al tot een reeks uitzendingen. Bij een ander deel hadden wij aanvankelijk de neiging de verklaringen aan de kant te schuiven. Te controversieel, te ongeloofwaardig.

Honderdveertig van de verhalen zouden - als de aangevers zich bij de politie melden - het stempel ‘rituele kenmerken’ krijgen. Dat is seksueel misbruik, waarbij ook allerlei macabere aspecten een rol spelen. Satanische rituelen bij kaarslicht, martelingen, maar ook het ritueel offeren van baby’s.

Het is in Nederland zo geregeld dat aangiftes met rituele kenmerken in een vroeg stadium moeten worden doorgestuurd naar de LEBZ – De Landelijk Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken van de politie. Het doel van de LEBZ is om valse beschuldigingen te voorkomen. Ze stellen dat noch in Nederland, noch elders in de wereld ooit bewijs is gevonden voor Ritueel Misbruik.  Onder rechtspsychologen is de opvatting dominant dat de gruwelijke herinneringen van slachtoffers niet authentiek zijn, maar worden aangepraat in therapie.

Is dat wel zo? Moeten hun verklaringen niet net zo serieus worden genomen als ieder ander signaal van ernstig seksueel misbruik? Argos deed een jaar lang onderzoek naar de verhalen van slachtoffers, analyseerde de soms schokkende overlap in hun verhalen en toetste aan de hand van deskundigen in binnen- en buitenland de aannames over ritueel misbruik.
Luister hier: ... ook naar persoonlijke verhalen
https://www.vpro.nl/arg ... isbruik.html

English transcript here: https://www.vpro.nl/arg ... script-.html
Morgana Post number 26655 Posted: 20th November 2020     Subject: Nederlandse sekteleider opgepakt ...in Duitsland
View user's profile
en dit is gisteren verschijnen... 19-nov-2020

Nederlandse sekteleider opgepakt net over de grens in Duitsland
Een 57-jarige Nederlandse sekteleider is opgepakt in het Duitse Wesel, net over de grens bij Nijmegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De man wordt beschuldigd van verkrachting en vrijheidsberoving van leden van een door hem opgerichte gemeenschap, melden verschillende Duitse media.

De Nederlander is "spiritueel leider" van het zogenoemde Balance Recovery Life Center. Hij zou zeker 10 slachtoffers hebben gemaakt, waarvan het jongste slachtoffer 16 jaar oud is.

verder lezen...
https://nos.nl/artikel/ ... itsland.html#:~:text=Een%2057%2Djarige%20Nederlandse%20sekteleider, gemeenschap%2C%20melden%20verschillende%20Duitse%20media.
Draak Taxandria Post number 26677 Posted: 4th December 2020     Subject:
View user's profile
inderdaad. die echt hulp nodig hebben komen tussen wal en schip terecht. Maar dat is niet nieuw in Nederland. hoe hard ze zich in die buitenwereld ook op de borst kloppen deze groep te helpen. je ziet dat ze alleen maar bezig zijn zich zelf op zuiltjes te plaatsen, te tonen hoe gelijk ze wel niet hebben, hoe verlicht ze zijn, alles voor show [de helpersindustrie is big bizness]

we hebben niet voor niks zoveel 'pro vs anti' groepen
verdeel en heers

maar goed. helemaal van hulp verstoken is de hulp behoevende nu ook weer niet. zoals ook al sinds jaar en dag is, lopen er verschillende die het vertikken een kant te kiezen omdat ze zich op hun eigen pad bevinden. lopen meerdere keren tegen Chiron op om te leren en kijken dan wat er voor hun voeten komt te liggen, rapen het op en gaan er mee aan de slag. zoals Mamma al zegt, dat er tussen uit vissen die het waard zijn weer op hun pootjes te zetten en de rest laten verzuipen, die leren het toch nooit
Show:   
New topic    Reply to topic Pagan Federation International Forum Index => Dutch/Frisian language forum
Show YouTube films

All times are GMT + 1 hour
Overviews
  New posts :: Recent posts :: 24 hour digest :: Search

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Admin

phpBB 2.0.23 © 2001-2008 phpBB group