Pagan Federation International Pagan Federation International Forum Index Wiccan Rede Magazine

Stichting ALIRAN

New topic   Reply to topic Pagan Federation International Forum Index => Marketplace
 
Previous :: Next  
Author Message
Morgana Post number 26019 Posted: 4th December 2019     Subject: Stichting ALIRAN
View user's profile
Stichting ALIRAN

Ik nam deel aan de Travel To Tradition reis - oktober 2019
Het was heel bijzonder!


Hier is de website: www.aliran.nl

Ook worden regelmatig newsletters uitgegeven met veel informatie. Zie bijvoorbeeeld:
Nieuwsbrief 8 - 2019
Terug uit Bali en Java
In oktober hebben we een schitterende excursie beleefd op Bali en op Java. We zitten weer boordevol inspiratie om met jullie te gaan genieten van de workshops, excursies, lezingen en volgende reizen die hier weer uit voortvloeien. De foto's in deze nieuwsbrief zijn gemaakt gedurende ons verblijf op Java en Bali. Vele zijn van de hand van Meine Pit, die we hier graag nog even expliciet voor bedanken.
Inmiddels hebben we de rust gehad om terug te kijken op deze prachtige Indonesische mix van ambachten, kunstuitingen, welzijnstradities, natuur en mystiek. Ook volgend jaar zullen we de Travel to Tradition excursie aanbieden en om dit met nog meer rust en verdieping te beleven, hebben we besloten om dat volgend jaar over twee reizen te verdelen.


(foto: Wederzijdse genegenheid tussen stichting Aliran en familie Harimurti, nazaten van sunan Kalijaga te Kadilangu, Java)

Daarom organiseren we in het voorjaar een excursie naar Bali en in het najaar een excursie naar Java. Beide natuurlijk vanuit de invalshoeken zoals je die van ons mag verwachten: traditie buiten het massatoerisme om. We ontmoeten de experts op hun vakgebied en waar mogelijk ontmoeten we ook hun familie en hun gemeenschap, met wie we samenkomen om deel uit te maken van het Javaanse en Balinese alledaagse bezielde leven.
Kies voor 6 t/m 26 april 2020 Bali en/of voor 14 oktober t/m 2 november 2020 Java. Het programma is nog onder voorbehoud, maar je leest er vanzelfsprekend de komende periode meer over in de nieuwsbrief.

Zondag 1 december 2019
11:00 -17:00 uur
Pameran Keris Belanda: Griekenweg 296823EW Oss Brabant
Gratis entree

Dit mooie initiatief wordt georganiseerd door Pameran Keris Belanda, onder leiding van David Gallas.
Stichting Aliran is aanwezig met een kebatinan workshop (15:00 uur) met handlezingen en orakelduidingen (15,00 euro voor een half uur) en met de verkoop van meditatie- en massage olie en natuurlijk met de mooie orakeldecks over de Indonesische welzijnstradities.

We zien je graag in Oss!
Kerissen ruilbeurs te Oss

Of je bent er gek op, of je bent er bang van. Hoe het ook zij, vele mensen binnen de Indonesische en Indische gemeenschap worden geraakt door de keris en de tradities rondom dit bijzondere en mystieke voorwerp.
Als je nieuwsgierig bent naar de keris en naar aanverwante onderwerpen, zoals bijvoorbeeld hoe en wanneer je een sajèn (offerande) kunt aanbieden, of wat nu eigenlijk kebatinan (mystiek) is, of je wilt graag informatie krijgen over de karakteristieken van jouw eigen keris pusaka, dan ben je van harte welkom op de keris beurs. (Foto: Ontvangst van de nieuwe Balinese keris)
Kaarten van Stille Kracht bij Stichting Pelita
Al eerder berichtten we dat Stichting Pelita een inventaris maakt van Indisch Spelmateriaal dat ingezet kan worden ter ondersteuning van de zorg aan Indische en Molukse ouderen. Op 22 september heeft Stichting Aliran bij Pelita een succesvolle introductie gegeven van de Kaarten van Stille Kracht.
In november praten we verder over hoe deze kaarten ook van waarde zijn bij de individuele begeleiding van ouderen met dementie, in de contextgebonden zorg. We willen daarom graag onze deskundige op het gebied van ouderen en dementie José Pfoster in het zonnetje zetten, met wie we deze samenwerking tussen Stichting Aliran en Stichting Pelita verder gaan verkennen.

Wil ook jij met Stichting Aliran verder praten over het aanbieden van de Kaarten van Stille Kracht of een van de vele andere Indonesische welzijnstradities in de contextgebonden zorg? Neem gerust contact op!
Kijk ook eens op de Facebook groep Kaarten van Stille Kracht waar we weer zijn begonnen met het posten van de week voorspelling!
Weekend Cursus Indonesisch energiewerk

Wil jij graag in de decembermaand tot rust komen en inspiratie opdoen? Tussen Sinterklaas en Kerst kwaliteitstijd nemen voor jezelf met gelijkgestemden? En dit jaar wél tijdens de feestdagen kunnen praten en delen over het Indonesische deel van je Indisch zijn?

Kom dan vooral in het weekend van 13,14 en 15 december naar hotel Valmonte in Nijmegen, voor de weekendcursus Indonesisch energiewerk.

Tijdens dit weekend hoef je niet te koken of te zorgen want de heerlijke ontbijt, lunch en dinermaaltijden zijn inbegrepen.
We gaan ook uit eten waar je de authentieke Indonesische smaken proeft. 's Avonds stap je in je hotelkamer nog even in je bad of kruip je onder de wol om de indrukken rustig een plekje te geven.

Deze cursus belicht een aantal favoriete thema's uit het Indonesisch energiewerk, die je juist ook tijdens de december feestdagen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld:

* aarden: hoe blijf je energiek en jezelf temidden van sociale afspraken en drukke dagen?

* pijit: hoe geef (en ontvang!) ik met met familie een stevige diepgaande massage zoals Oma dat vroeger deed?

* zesde zintuig en mystiek: vind antwoord op de vraag "Wat is toch die Stille Kracht waarover ik nooit vragen mocht stellen?"

* daarnaast hebben we een assortiment massage- en meditatieoliën en de mooie kaartendecks over Indonesische tradities te koop, die je vervolgens onder de kerstboom kunt leggen als uniek en persoonlijk cadeau.

November Tips:
De kaart die het karakter van de maand november weergeeft is Kembangan Silat en staat in dit deck symbool voor Vrije Wil.
Het woord kembang betekent bloem. Kembangan is een onderdeel van de Indonesische gevechtskunst Pencak Silat. Het is een sierlijke, bloemrijke bewegingstaal, waarmee je tegelijk je aanval verbloemt. Zo kun je een tegenstander op het verkeerde been zetten en je gekozen strategie succesvol uitvoeren.

(c) Het orakeldeck Kaarten van Stille Kracht is een productie van Stichting Aliran Tenaga Dalam. Dit product en persoonlijke readingen zijn te verkrijgen bij de stichting.

Onze contactgegevens zijn:
info::at::aliran.nl | www.aliran.nl
| +31(0)6-29247113
Morgana Post number 26419 Posted: 6th July 2020     Subject:
View user's profile
ook Stichting Aliran heeft zich moeten aanpassen in de COVID-tijd.


"Als je in deze periode of later in het jaar individuele begeleiding of verdieping zoekt kun je nog steeds bij Stichting Aliran terecht.
We werken tegenwoordig online via beeldbellen.
En wil je liever een ontmoeting

https://www.facebook.com/watch/?v=520631655269915

Wil je méér verdiepen, of heb je een vraag die meer tijd en aandacht behoeft, dan gaan we graag met jou naar de Aliran Intensive:
begeleiding in de comfortabele en luxe setting tijdens een weekendje uit in een hotel. Via een intakeformulier geef je aan wat je situatie is,
waar je graag aandacht aan wilt besteden en geef je aan hoe je situatie eruit ziet wanneer je doelen zijn behaald (meetbaar resultaat).

Er zijn nog 2 weekenden hiervoor beschikbaar: 17,18, 19 juli 2020
en 31 juli, 1 en 2 augustus 2020.

Contact: info::at::aliran.nl
Webshop: https://www.aliran.nl/webshop/
Facebook: https://www.facebook.co ... 995869435213
Show:   
New topic    Reply to topic Pagan Federation International Forum Index => Marketplace
Show YouTube films

All times are GMT + 1 hour
Overviews
  New posts :: Recent posts :: 24 hour digest :: Search

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Admin

phpBB 2.0.23 © 2001-2008 phpBB group